Konopný proteín

máj. 26 2010 / michal
Tento proteín vzniká šetrným preosievaním múky celozrnnej.

Konopný proteín je technicky konopnou múkou preosievanou, neobsahuje glutén a nachádza sa v nej asi 50% kompletných bielkovín a 21% vlákniny.

Konopný proteín neobsahuje trypsínové inhibitory, ktoré zabra?ujú vstrebávaniu bielkovín a voľné oligosacharidy, ktoré sa nachádzajú v sóji a spôsobujú bolesti žalúdka a nadúvanie.

Probližne 65% konopného proteínu je vo forme bielkoviny Edestin a túto je možné nájsť iba v konopnom semienku. Edestín pomáha pri trávení, je relatívne bez obsahu fosforu a považuje sa za stavebnicu bunkovej DNA. Zvyšná tretina konopného proteínu je bielkovina Albumín, ďalší kvalitná globulínová bielkovina podobná proteínu z vaječného bielka.

Dávkovanie:
Konopný proteín je možné použiť na prípravu proteínových nápojov.

Konopný proteín sa dodáva v kvalite bežnej a certifikovanej BIO kvalite.

Produktový list vo formáte PDF si stiahnite TU.